Ohjeita kotimuuttajalle

Tässä on sinulle muutamia hyödyllisiä muuttovinkkejä ja -ohjeita

Pienellä etukäteisellä suunnittelulla ja valmistelulla säästät valtavasti aikaa, vaivaa ja rahaa. Huomioithan, että vastuu tavaroiden pakkaamisesta ja suojaamisesta, sekä muuton riittävästä vakuuttamisesta on aina asiakkaalla, ellei toisin ole sovittu.

Muuttolaatikot ja -tarvikkeet

Varaa hyvissä ajoin riittävä määrä muuttolaatikoita ja -tarvikkeita. Yleisenä sääntönä suosittelemme, että varaat 1 muuttolaatikon asuntoneliömetriä kohden. Valitse tarkoitukseen parhaiten sopivat muuttolaatikot eri tavaroille. Käyttämällä muuttoon erityisesti suunniteltuja muuttolaatikoita, muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja tilat hyödynnetään tehokkaasti, jolloin säästät aikaa ja rahaa.

Vuokrattavien muovisten muuttolaatikoiden käyttäminen muutoissa on ekologista, eikä turhaa jätettä synny. Muovisia muuttolaatikoita pakatessasi huomioi, ettet pakkaa niitä liian täyteen. Täytä laatikko vain sen kantokahva-aukkoon asti. Pinoa pakattuja laatikoita korkeintaan 4 kpl päällekkäin.

Muuttofirman erikoisvahvat pahviset muuttolaatikot ovat lähes kaksi kertaa normaalia pahvilaatikkoa paksumpia ja niissä on tuplapohja. Ne on suunniteltu kestämään painavienkin tavaroiden siirtämistä, suojaavat hyvin sisällä olevia tavaroita ulkoisilta kolhuilta ja kestävät pinoamista. Pahvisia laatikoita kannattaa käyttää erityisesti silloin, jos suunnittelet säilyttäväsi tavaroita pitempään esimerkiksi varastossa. Laatikoita löytyy useampaa eri kokoa ja ne ovat helppoja kasata. Kun et tarvitse niitä enää, ne kannattaa purkaa ja laittaa talteen tai kierrättää asianmukaisesti.

Muuttolaatikon pitkälle sivulle kannattaa merkitä mitä tavaraa laatikko sisältää ja mihin huoneeseen haluat sen toimitettavan Muuttofirmasta saatavilla osoitetarroilla. Selkeät merkinnät laatikoissa nopeuttavat muuttoa eikä tavaroita tarvitse etsiä uudessa kodissa. Kaikki muuttoon tarvittavat tarvikkeet löydät Muuttofirman myymälästä, ja ne voidaan toimittaa sinulle hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Pakkaaminen

Pakkaa kaikki irtain tavara pöydiltä, pöytälaatikoista, kaapeista ja hyllyiltä muuttolaatikoihin. Suojaa astiat, posliinit, koriste-esineet yms. hyvin pakkauspaperilla tai kuplamuovilla ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin. Taulut, peilit, yms. kannattaa suojata huolellisesti voimakuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Henkareissa oleville vaatteille on Muuttofirmasta saatavana henkarivaatelaatikoita. Tyynyt, täkit, peitot yms. pehmeät materiaalit kannattaa pakata Muuttofirmasta saataviin kantoaukollisiin isoihin pahvilaatikoihin. Suojaa kaikki huonekalut ja pinnoiltaan arat kalusteet hyvin voimakuplakalvolla tai kuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Patjoille, sohville ja nojatuoleille on saatavina myös omia suojapusseja. Pakkaamiseen ja suojaamiseen löydät havainnollisia ohjeita myös YouTube -sivuiltamme.

Pakkaamiseen ja suojaamiseen saat apua myös meiltä. Voimme hoitaa koko muuton avaimet käteen – palveluna tai auttaa sinua esim. joidenkin huonekalujen suojaamisessa.

Pakkaa myös kaikki kellarissa tai varastoissa oleva irtain tavara muuttolaatikoihin. Vältä pusseja ja nyssäköitä, suosi muuttolaatikoita. Muuttolaatikot ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita, joiden ansiosta muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja vaivattomasti. Muuttolaatikoita käyttämällä muuttoauton tilat hyödynnetään tehokkaasti ja säästetään lisäksi aikaa.

Päällimmäiseen muuttolaatikkoon ei kannata laittaa irtonaisia papereita, etteivät ne lähde lentoon tuulesta tai putoa, kun laatikkopinoa kallistetaan nokkakärryille. Mikäli joissakin laatikoissa on kookkaita, yli reunojen tulevia esineitä, jätä laatikot lattialle vierekkäin. Suojaa helposti särkyvät esineet hyvin sopivalla pakkausmateriaalilla ja pakkaa ne tiiviisti muuttolaatikoihin. Teippaa merkintä ”SÄRKYVÄÄ” huone- /tilakohtaisen osoitteen lisäksi laatikon kumpaankin päätyyn.

Asunnon suojaaminen

Suojaa lattiapinnat muuton ajaksi Muuttofirmasta saatavalla lattiansuojamuovilla. Suojamuovilla saa näppärästi suojattua lattian lialta ja naarmuilta. Ovien pielet, kulkuväylien varrella olevien seinien kulmat ja mahdollisesti käytössä oleva hissi kannattaa suojata pahvilla. Voit pyytää myös muuttomiehiämme hoitamaan suojauksen puolestasi, he auttavat mielellään.

Kulku muuttokohteeseen

Varaa muuttoautolle reilusti pysäköintitilaa viimeistään edellisenä päivänä, varsinkin jos piha-alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen edesauttaa ja nopeuttaa muuton sujumista. Jos taloyhtiössäsi on hissi, kannattaa hissiin laittaa edellisenä päivänä ilmoitus muutosta, jotta muut asukkaat tietävät hissin poikkeuksellisen kovasta käytöstä kyseisenä aikana. Suunnittele uuteen asuntoosi myös pohjakartta, joka ohjaa muuttomiehiämme kantamaan laatikot ja huonekalut oikeisiin huoneisiin.

Väliaikainen varasto

Jos tavaramäärä pääsee yllättämään, saat Muuttofirman Fiksuvarastolta lämmintä, vartioitua ja helppokäyttöistä lisätilaa. Muuton yhteydessä voimme kuljettaa osan tavaroistasi suoraan väliaikaiseen säilytykseen, alk. 19 e/kk. Kysy lisää myyjiltämme, lisätietoja löydät myös www.fiksuvarasto.fi.

Muuttosiivous ja kierrätys

Muuttoihin liittyvät olennaisesti myös siivoukset. Jos et tahdo stressata itse entisen asuntosi loppusiivouksesta, hoidamme sen puolestasi. Ammattitaitoiset yhteistyökumppanimme pistävät paikat kuntoon muuton jälkeen ja kauttamme onnistuu myös ylimääräisten tavaroiden ja roskien kierrätys.

Vakuuttaminen

Varmista kotivakuutuksesi turva myös muuton ajaksi tai ota tarvittaessa erillinen kertakuljetusvakuutus. Arvokkaat tavarat kuten esim. flyygeli, piano tai arvotaulut kannattaa yleensä vakuuttaa erikseen. Muutettavan omaisuuden riittävä vakuuttamisvelvollisuus on aina asiakkaalla. Kannattaa huomioida, että Suomen Muuttofirman korvausvastuu ja vakuutukset ovat erittäin rajatut ja kattavat vain Muuttofirman oman henkilökunnan aiheuttamat vahinkotapahtumat, jotka perustuvat tiekuljetussopimuslakiin.

Muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitus onnistuu helposti netissä. Suurin osa osoitteenmuutoksista hoituvat, kun teet osoitteen muutoksen postiin ja maistraattiin (Digi- ja väestötietorekisteri).

Lisäksi sinun kannattaa muistaa ilmoittaa muutostasi tarpeen mukaan taloyhtiölle, isännöitsijälle, sähköyhtiölle, vakuutusyhtiölle, vesi- ja jätehuoltoyhtiöille sekä siirtää nettiyhteys ja lehtitilaukset.

Ota yhteyttä

Jos jokin asia askarruttaa mieltä tai haluat lisätietoja, niin autamme sinua mielellämme ja kerromme lisää. Meidät tavoitat parhaiten puhelimitse numerosta 010 209 8400 tai sähköpostilla muutot@muuttofirma.fi.