Ohjeet yritysmuuttoon

Tässä on sinulle muutamia hyödyllisiä muuttovinkkejä ja -ohjeita

Pienellä etukäteisellä suunnittelulla ja valmistelulla säästät valtavasti aikaa, vaivaa ja rahaa. Huomioithan, että vastuu tavaroiden pakkaamisesta ja suojaamisesta, sekä muuton riittävästä vakuuttamisesta on aina asiakkaalla, ellei toisin ole sovittu.

Nimetkää yritykseenne muuttovastaava, joka koordinoi muuttoa Muuttofirman kanssa. Voitte myös ulkoistaa tämän kokonaisuudessaan Muuttofirman muuttopäällikölle, jolla on kokemusta ja aikaa hallinnoida koko muuttoprosessi.

Tilatkaa yrityksellenne maksuton muuttokatselmointi, jossa asiantuntijamme arvioi tarvittavat resurssit (Muuttoautot, -miehet, -laatikot, -tarvikkeet) sekä antaa tärkeitä muutto- ja suojausohjeita, jotta muutto sujuu kustannustehokkaasti ja turvallisesti, eikä liiketoiminta keskeydy.

Muuttolaatikot ja -tarvikkeet

Varatkaa hyvissä ajoin riittävä määrä muuttolaatikoita ja -tarvikkeita, ne voidaan toimittaa teille sovittuna ajankohtana. Valitkaa tarkoitukseen parhaiten sopivat muuttolaatikot eri tavaroille. Käyttämällä muuttoon erityisesti suunniteltuja muuttolaatikoita, muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja tilat hyödynnetään tehokkaasti, jolloin säästätte aikaa ja rahaa.

Vuokrattavien muovisten muuttolaatikoiden käyttäminen muutoissa on ekologista, eikä turhaa jätettä synny. Muovisia muuttolaatikoita pakatessasi huomioi, ettet pakkaa niitä liian täyteen. Täytä laatikko vain sen kantokahva-aukkoon asti. Pinoa pakattuja laatikoita korkeintaan 4 kpl päällekkäin.

Muuttofirman erikoisvahvat pahviset muuttolaatikot ovat lähes kaksi kertaa normaalia pahvilaatikkoa paksumpia ja niissä on tuplapohja. Ne on suunniteltu kestämään painavienkin tavaroiden siirtämistä, suojaavat hyvin sisällä olevia tavaroita ulkoisilta kolhuilta ja kestävät pinoamista. Pahvisia laatikoita kannattaa käyttää erityisesti silloin, jos suunnittelet säilyttäväsi tavaroita pitempään esimerkiksi varastossa. Laatikoita löytyy useampaa eri kokoa ja ne ovat helppoja kasata. Kun et tarvitse niitä enää, ne kannattaa purkaa ja laittaa talteen tai kierrättää asianmukaisesti.

Muuttofirmasta löytyy kaikki muuttoon tarvittavat apuvälineet, kuten nokkakärryt, rullakot, tietokonekaapit, lukittavat laatikot, porraskiipijät ja robotit vaikka flyygelin siirtämiseen. Löydät kaikki tarvittavat tarvikkeet pakkaamiseen sekä suojaamiseen Muuttofirman myymälästä ja ne voidaan toimittaa sinulle hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Pakkaaminen

Pakkaa kaikki irtain tavara pöydiltä, pöytälaatikoista, kaapeista ja hyllyiltä muuttolaatikoihin. Suojaa astiat, posliinit, koriste-esineet yms. hyvin pakkauspaperilla tai kuplamuovilla ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin. Taulut, peilit, yms. kannattaa suojata huolellisesti voimakuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Suojaa kaikki huonekalut ja pinnoiltaan arat kalusteet hyvin voimakuplakalvolla tai kuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Sohville ja nojatuoleille on saatavina myös omia suojapusseja. Pakkaamiseen ja suojaamiseen löydät havainnollisia ohjeita myös YouTube -sivuiltamme.

Pakkaamiseen ja suojaamiseen saat apua myös meiltä. Voimme hoitaa koko muuton ns. avaimet käteen – palveluna tai auttaa sinua esim. joidenkin kalusteiden suojaamisessa. Esim. Tietokoneet, näytöt ja niiden lisälaitteet kannattaa pakata lukittaviin/pehmustettuihin atk-kaappeihin Muuttofirman toimesta ja näppäimistöt, hiiret sekä johdot voi laittaa jo valmiiksi muuttolaatikoihin.

Pakkaa myös kaikki kellarissa tai varastoissa oleva irtain tavara muuttolaatikoihin. Vältä pusseja ja nyssäköitä, suosi muuttolaatikoita. Muuttolaatikot ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita, joiden ansiosta muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja vaivattomasti.

Päällimmäiseen muuttolaatikkoon ei kannata laittaa irtonaisia papereita, etteivät ne lähde lentoon tuulesta tai putoa, kun laatikkopinoa kallistetaan nokkakärryille. Mikäli joissakin laatikoissa on kookkaita, yli reunojen tulevia esineitä, jätä laatikot lattialle vierekkäin. Suojaa helposti särkyvät esineet hyvin sopivalla pakkausmateriaalilla ja pakkaa ne tiiviisti muuttolaatikoihin. Teippaa merkintä ”SÄRKYVÄÄ” huone- /tilakohtaisen osoitteen lisäksi laatikon kumpaankin päätyyn.

Merkitseminen

Numeroi uuden toimipaikan huoneet selvästi pohjakarttaan ja teippaa se näkyville. Laita myös huoneiden mahdollinen kalustesuunnitelma pohjakartan yhteyteen, jolloin muuttomiehemme kantavat ja asentavat kalusteenne suoraan omille paikoilleen.

Merkitse jokainen siirrettävä tavara selvästi Muuttofirman osoitetarroilla ja kirjoita tussilla tavaran ”osoite” eli sen huoneen numero, johon tavara siirretään uusissa tiloissa. Esim. Huone 2, 3. krs, Mikko Muuttaja. Osoitetarra kannattaa liimata Muuttolaatikon pitkälle sivulle. Laatikoita pinottaessa tarkista, että merkinnät jäävät näkyviin. Selkeät merkinnät laatikoissa nopeuttavat muuttoa eikä tavaroita tarvitse etsiä uudessa paikassa.

Merkitse purettavien kalusteiden jokainen osa erikseen, esim. kirjoituspöydän kansilevy, laatikosto ja jalat. Näin kaikki kalusteet tulevat oikein paikoilleen. Muista poistaa osoitetarrat heti muuton jälkeen.

Tilojen suojaaminen

Suojaa lattiapinnat muuton ajaksi Muuttofirmasta saatavalla lattiansuojamuovilla. Suojamuovilla saa näppärästi suojattua lattian lialta ja naarmuilta. Ovien pielet, kulkuväylien varrella olevien seinien kulmat ja mahdollisesti käytössä oleva hissi kannattaa suojata pahvilla. Voit pyytää myös muuttomiehiämme hoitamaan suojauksen puolestasi, he auttavat mielellään.

Kulku muuttokohteeseen

Varaa muuttoautolle reilusti pysäköintitilaa viimeistään edellisenä päivänä, varsinkin jos piha-alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen edesauttaa ja nopeuttaa muuton sujumista. Jos taloyhtiössäsi on hissi, kannattaa hissiin laittaa edellisenä päivänä ilmoitus muutosta, jotta muut asukkaat tietävät hissin poikkeuksellisen kovasta käytöstä kyseisenä aikana. Suunnittele uuteen toimipaikkaasi myös pohjakartta, joka ohjaa muuttomiehiämme kantamaan laatikot ja huonekalut oikeisiin huoneisiin.

Väliaikainen varasto

Jos tavaramäärä pääsee yllättämään, saat Muuttofirman Fiksuvarastolta lämmintä, vartioitua ja helppokäyttöistä lisätilaa. Muuton yhteydessä voimme kuljettaa osan tavaroistasi suoraan väliaikaiseen säilytykseen, alk. 19 e/kk. Kysy lisää myyjiltämme, lisätietoja löydät myös www.fiksuvarasto.fi.

Muuttosiivous ja kierrätys

Muuttoihin liittyvät olennaisesti myös muuttosiivoukset. Jos et tahdo stressata itse entisen toimitilasi loppusiivouksesta, hoidamme sen puolestasi. Ammattitaitoiset yhteistyökumppanimme pistävät paikat kuntoon muuton jälkeen ja kauttamme onnistuu myös ylimääräisten tavaroiden ja roskien kierrätys.

Vakuuttaminen

Varmistakaa vakuutusyhtiöstänne irtaimistovakuutuksenne voimassaolo ja riittävä kattavuus muuton ajaksi tai ottakaa tarvittaessa erillinen kertakuljetusvakuutus. Omaisuuden vakuuttamisvelvollisuus on tilaajayrityksellä. Kannattaa huomioida, että Suomen Muuttofirman korvausvastuu ja vakuutukset ovat erittäin rajatut ja kattavat vain Muuttofirman oman henkilökunnan aiheuttamat vahinkotapahtumat, jotka perustuvat tiekuljetussopimuslakiin.

Muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitukset onnistuvat helposti netissä. Suurin osa osoitteenmuutoksista hoituvat, kun teet osoitteen muutoksen postiin, PRH:lle ja Verohallinnolle. Lisäksi sinun kannattaa muistaa ilmoittaa muutostasi tarpeen mukaan taloyhtiölle, isännöitsijälle, sähköyhtiölle, vakuutusyhtiölle, vesi- ja jätehuoltoyhtiöille sekä siirtää nettiyhteys ja lehtitilaukset.

Ota yhteyttä

Jos jokin asia askarruttaa mieltä tai haluat lisätietoja, niin autamme sinua mielellämme ja kerromme lisää. Meidät tavoitat parhaiten puhelimitse numerosta 010 209 8400 tai sähköpostilla muutot@muuttofirma.fi.