MUUTTOPALVELUIDEN TOIMITUSEHDOT (Lataa PDF-tiedostona)

Näissä toimitusehdoissa kuvataan toimittajan ja palvelunkäyttäjän (muutettavan asiakkaan) vastuut ja velvoitteet. Perehdy toimitusehtoihin huolellisesti. Tärkeimmät asiat on tiivistetty lyhyesti alkuun. Tarkemmat toimitusehdot voit ladata oheisesta linkistä. 

PAKKAAMINEN

Palvelunkäyttäjä vastaa muuton kohteen asianmukaisesta pakkaamisesta ja suojaamisesta, ellei siitä ole kirjallisesti sovittu toisin. Pakkausmuutto on erikseen tilattava muuttopalvelu. Toimittaja ei vastaa muuton kohteelle aiheutuneista vahingoista, jotka johtuvat asiakkaan pakkaamisesta.

VAKUUTTAMINEN

Varmista riittävä vakuutusturva muuton ajaksi. Omaisuuden riittävä vakuuttamisvelvollisuus on aina palvelunkäyttäjällä. Voimassa oleva kotivakuutus kattaa yleensä myös muuton aikana tapahtuneet vahingot, mutta vakuutusturva ja -ehdot kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä. Voit ottaa omasta vakuutusyhtiöstäsi muuton ajaksi myös erillisen kuljetusvakuutuksen. Palvelunkäyttäjän riskiksi näissä jää omavastuuosuus, jonka on sopinut vakuutusyhtiönsä kanssa.

Toimittajalla on voimassa lakisääteiset ja muut palvelun tuottamisen kannalta tarpeelliset vakuutukset. Kannattaa huomioida, että Suomen Muuttofirman korvausvastuu ja vakuutukset kattavat vain Muuttofirman omalle henkilökunnalle aiheutuneet tapaturmat ja heidän aiheuttamat vahinkotapahtumat, jotka perustuvat tiekuljetussopimuslakiin. Tiekuljetuslainmukainen vastuu on erittäin rajattu ja korvaukset yleensä erittäin pieniä, koska kuljetusyhtiöllä ei ole yleensä mahdollisuutta arvioida erikseen jokaisen tavaran arvoa, eikä riittävää pakkaamista/suojaamista, joka kestäisi kuljetuksen.

VAHINKOTAPAHTUMAT

Suomen Muuttofirman työntekijöiden ja asiakkaan on selkeästi pystyttävä yksilöimään tapahtuma (vahinko/törkeä huolimattomuus), joka on johtanut tavaroiden rikkoontumiseen/katoamiseen tai kiinteistöjen vaurioitumiseen. Mikäli molemminpuolista yksilöimistä ei voida tehdä, ei vahinko ole korvauksen piirissä.

Korvausvastuun ulkopuolella ovat kaikki sähköiset ja tietotekniset vahinkotapahtumat, kuten tiedostojen varmistukset, ohjelmien ja tiedostojen tuhoutuminen, laitteiden toimimattomuus, johtojen yms. irrottamisesta/asentamisesta väärään paikkaan aiheutuneet vahingot sekä muut niihin rinnastettavat vahinkotapahtumat.


 

KOTIMUUTTO-OHJEET (Lataa PDF-tiedostona)

Tässä on sinulle muutamia hyödyllisiä muuttovinkkejä ja -ohjeita. Pienellä etukäteisellä suunnittelulla ja valmistelulla säästät valtavasti aikaa, vaivaa ja rahaa.

MUUTTOLAATIKOT – JA TARVIKKEET

Varaa hyvissä ajoin riittävä määrä muuttolaatikoita ja -tarvikkeita. Yleisenä sääntönä suosittelemme, että varaat 1 muuttolaatikon asuntoneliömetriä kohden.

Muuttolaatikon pitkälle sivulle kannattaa merkitä mitä tavaraa laatikko sisältää ja mihin huoneeseen haluat sen toimitettavan. Selkeät merkinnät laatikoissa nopeuttavat muuttoa eikä tavaroita tarvitse etsiä uudessa kodissa.

PAKKAAMINEN

Pakkaa kaikki irtain tavara pöydiltä, pöytälaatikoista, kaapeista ja hyllyiltä muuttolaatikoihin. Suojaa astiat, posliinit, koriste-esineet yms. hyvin pakkauspaperilla tai kuplamuovilla ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin. Tv, taulut, peilit, yms. kannattaa suojata huolellisesti voimakuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Tyynyt, täkit, peitot yms. pehmeät materiaalit kannattaa pakata kantoaukollisiin isoihin pahvilaatikoihin. Suojaa kaikki huonekalut ja pinnoiltaan arat kalusteet hyvin voimakuplakalvolla tai kuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Patjoille, sohville ja nojatuoleille on saatavina myös omia suojapusseja. Pakkaamiseen ja suojaamiseen löydät havainnollisia ohjeita myös YouTube -sivuiltamme.

Pakkaa myös kaikki kellarissa tai varastoissa oleva irtain tavara muuttolaatikoihin. Vältä pusseja ja nyssäköitä, suosi muuttolaatikoita. Muuttolaatikot ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita, joiden ansiosta muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja vaivattomasti. Muuttolaatikoita käyttämällä muuttoauton tilat hyödynnetään tehokkaasti ja säästetään lisäksi aikaa.

Päällimmäiseen muuttolaatikkoon ei kannata laittaa irtonaisia papereita, etteivät ne lähde lentoon tuulesta tai putoa, kun laatikkopinoa kallistetaan nokkakärryille. Mikäli joissakin laatikoissa on kookkaita, yli reunojen tulevia esineitä, jätä laatikot lattialle vierekkäin. Suojaa helposti särkyvät esineet hyvin sopivalla pakkausmateriaalilla ja pakkaa ne tiiviisti muuttolaatikoihin. Teippaa merkintä ”SÄRKYVÄÄ” huone- /tilakohtaisen osoitteen lisäksi laatikon kumpaankin päätyyn.

ASUNNON SUOJAAMINEN

Suojaa lattiapinnat muuton ajaksi Muuttofirmasta saatavalla lattiansuojamuovilla. Suojamuovilla saa näppärästi suojattua lattian lialta ja naarmuilta. Ovien pielet, kulkuväylien varrella olevien seinien kulmat ja mahdollisesti käytössä oleva hissi kannattaa suojata pahvilla.

KULKU MUUTTOKOHTEESEEN

Varaa muuttoautolle reilusti pysäköintitilaa viimeistään edellisenä päivänä, varsinkin jos piha-alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen edesauttaa ja nopeuttaa muuton sujumista. Jos taloyhtiössäsi on hissi, kannattaa hissiin laittaa edellisenä päivänä ilmoitus muutosta, jotta muut asukkaat tietävät hissin poikkeuksellisen kovasta käytöstä kyseisenä aikana. Suunnittele uuteen asuntoosi myös pohjakartta, joka ohjaa muuttomiehiämme kantamaan laatikot ja huonekalut oikeisiin huoneisiin.

MUUTTOILMOITUKSET

Muuttoilmoitus onnistuu helposti netissä. Suurin osa osoitteenmuutoksista hoituvat, kun teet osoitteen muutoksen postiin ja maistraattiin (Digi- ja väestötietorekisteri).

Lisäksi sinun kannattaa muistaa ilmoittaa muutostasi tarpeen mukaan taloyhtiölle, isännöitsijälle, sähköyhtiölle, vakuutusyhtiölle, vesi- ja jätehuoltoyhtiöille sekä siirtää nettiyhteys ja lehtitilaukset.

 

OTA YHTEYTTÄ

Jos jokin asia askarruttaa mieltä tai haluat lisätietoja, niin autamme sinua mielellämme ja kerromme lisää. Meidät tavoitat parhaiten puhelimitse numerosta 010 209 8400 tai sähköpostilla muutot@muuttofirma.fi.