Ohjeita kotimuuttajalle

Tässä sinulle muutamia hyödyllisiä muuttovinkkejä ja -ohjeita. Jos haluat päästä helpolla ja hikeentymättä, käytä Muuttofirman pakkauspalvelua!

Perusohjeet muuttoon

Suuntaa antavana nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jokaista asuinneliötä kohti tarvitsee yhden muuttolaatikon.

Vältä pusseja

Muuttolaatikoihin pakkaat tavarasi pienempään tilaan ja saat sekä lastattua että purettua ne nopeammin.

Pakkaa sopivasti

Jätä laatikon yläreunaan tyhjää tilaa, että ne voidaan pakata päällekkäin. Laita vain 4 laatikkoa päällekkäin.

Merkkaa laatikot

Teippaa laatikon pitkälle sivulle tarra tai teippi ja kirjoita siihen mihin huoneeseen laatikko kannetaan uudessa osoitteessasi.

Suojaa särkyvät

Kääri huolellisesti astiat silkkipaperiin ja koriste-esineet kuplamuoviin ennen niiden pakkaamista muuttolaatikkoon. Kirjoita muuttolaatikon teippiin ”särkyvää” tai ”varovasti”.

 

Kotimuutto-ohjeet

Muuttolaatikot

Muuttolaatikoita pakatessasi huomioi, ettet pakkaa niitä liian täyteen. Täytä laatikko vain sen kantokahva-aukkoon asti. Pinoa pakattuja laatikoita korkeintaan 4 kpl päällekkäin.

Pakkausmerkinnät

Muista, että selkeät pakkausmerkinnät nopeuttavat muuttoa eikä tavaroita tarvitse etsiä uudessa kodissa. Muuttolaatikoiden merkinnät teipataan laatikoiden pitkällesivulle. esim: Muuttofirmasta saatavilla osoitetarroilla.

Irtaimen pakkaaminen

Pakkaa kaikki irtain tavara pöydiltä, pöytälaatikoista, kaapeista, hyllyiltä jne. muuttolaatikoihin. Suojaa astiat, posliinit, koriste-esineet yms. hyvin pakkauspaperilla, silkkipaperilla tai ilmakuplakalvolla ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin.

Taulut, peilit yms.

Pakkaa taulut, peilit, yms. huolellisesti voimakuplakalvolla tai kuplamuovilla ja laita ne tauluille suunniteltuihin pahvisiin taululaatikoihin. Yhteen taululaatikkoon mahtuu useampia tauluja.

Vaatteet

Pakkaa hengareissa olevat vaatteet mielellään henkarivaatelaatikoihin, joita voit ostaa Muuttofirmalta. Pakkaa tyynyt, täkit, peitot yms. pehmeät materiaalit tukeviin muovisäkkeihin, teippaa säkkien suut huolellisesti pakkausteipillä tai pakkaa kyseiset tuotteet kantoaukollisiin maxilaatikoihin.

Huonekalut ja arat pinnat

Suojaa kaikki huonekalut ja pinnoiltaan arat kalusteet hyvin voimakuplakalvolla tai kuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen.

Patjat ja sohvat

Suojaa patjat, runkopatjat ja sohvat yms. joko suojapusseihin tai käsikiristekalvolla likaantumisen estämiseksi.

Lattian suojaus

Suojaa lattiapinnat muuton ajaksi lattiansuojapahvilla, joka kiinnitetään lattiaan esim. tähän tarkoitukseen suunnitellulla teipillä niin, ettei pahvi pääse liikkumaan.

Kulku muuttokohteeseen

Varaa muuttoautolle reilusti pysäköintitilaa viimeistään edellisenä päivänä, varsinkin jos piha-alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen edesauttaa ja nopeuttaa muuton sujumista.

 

Muista tehdä muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitus onnistuu helposti netissä. Suurin osa osoitteenmuutoksista hoituvat kun teet osoitteen muutoksen postiin ja maistraattiin (Digi- ja väestötietorekisteri). Muuttoilmoitusta pääset tekemään tästä >>

Lisäksi sinun kannattaa muistaa ilmoittaa muutostasi tarpeen mukaan taloyhtiölle, isännöitsijälle, sähköyhtiölle, vakuutusyhtiölle, vesi- ja jätehuoltoyhtiöille sekä siirtää nettiyhteys ja lehtitilaukset.

 

Lataa ohjeet kotimuuttoon

Ohjeet kotimuuttoon PDF muodossa löydät tästä.