Ohjeet yritysmuuttoon

Muuton muistilista

  • Hanki asianmukaiset suojaus- ja pakkausmateriaalit
  • Valmistele pakkaus hyvin
  • Suojaa lattiat ja irtaimisto
  • Hanki riittävä määrä muuttolaatikoita
  • Hanki riittävästi muuttomiehiä
  • Nimeä yrityksenne vastuuhenkilöt, joiden kanssa Muuttofirman työnjohtaja on yhteydessä koko muuton ajan
  • Varmista omasta vakuutusyhtiöstänne irtaimistovakuutuksenne voimassaolo muuton ajan, omaisuuden vakuuttamisvelvollisuus on tilaajayrityksellä
  • Varaa muuttoautolle reilusti pysäköintitilaa viimeistään edellisenä päivänä, varsinkin jos piha-alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen edesauttaa ja nopeuttaa muuton sujumista.

Muuttotavaroiden pakkaaminen

Pakkaa muuttolaatikoihin kaikki irtain tavara pöydiltä, pöytälaatikoista, kaapeista, hyllyiltä jne.

Pakkaa tietokoneet ja niiden lisälaitteet lukittaviin/pehmustettuihin atk-kaappeihin tai muuttolaatikoihin. Pakkaa näppäimistö, hiiri sekä johdot muuttolaatikoihin.

Pakkaa taulut, peilit jne. huolellisesti ilmakupla- tai voimakuplamuoviin käsikiristekalvoa käyttäen. Meiltä saat myös käteviä pahvisia taululaatikoita.

Vältä pusseja ja nyssäköitä, suosi muuttolaatikoita. Muuttolaatikot ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita, joiden ansiosta muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja vaivattomasti. Muuttolaatikoita käyttämällä muuttoauton tilat hyödynnetään tehokkaasti ja säästetään lisäksi aikaa.

Pakkaa myös kaikki kellarissa tai varastoissa oleva irtain tavara muuttolaatikoihin. Suojaa muut tavarat, niputa ja merkitse ne valmiiksi muuttoa varten. Suojaa huolellisesti myös isommat tavarat. Kysy tarvittaessa neuvoa ja vinkkejä suojaamiseen Muuttofirmasta.

Pakkaa oikein

Muuttolaatikoita pakattaessa huomioi, ettet pakkaa niitä liian täyteen: täytä laatikko vain sen kantokahva-aukkoon asti.

Pinoa pakattuja laatikoita enintään 4 kpl päällekkäin. Älä pakkaa muuttolaatikkopinon päällimmäistä laatikkoa liian täyteen, etteivät päällä olevat tavarat putoa, kun laatikkopinoa kallistetaan esim. nokkakärryille. Älä jätä irtonaisia papereita päällimmäiseksi, ettei esim. tuuli vie niitä.

Mikäli joissakin laatikoissa on kookkaita, yli reunojen tulevia esineitä, jätä laatikot lattialle vierekkäin. Muista suojata esineet hyvin!

Suojaa helposti särkyvät esineet hyvin sopivalla pakkausmateriaalilla ja pakkaa ne tiiviisti muuttolaatikoihin. Teippaa merkintä ”SÄRKYVÄÄ” huone-/tilakohtaisen osoitteen lisäksi laatikon kumpaankin päätyyn.

Merkitse oikein

Merkitse jokainen siirrettävä tavara selvästi Muuttofirman osoitetarroilla ja kirjoita tussilla tavaran ”osoite” eli sen huoneen numero, johon tavara siirretään uusissa tiloissa. Esim. Huone 2, 3. krs, Mikko Muuttaja

Merkitse purettavien kalusteiden jokainen osa erikseen, esim. useampi osaisen kirjoituspöydän jokainen kansilevy, useampiosaisen kirjahyllyn jokainen osa, jne. Pöytien jalkoja EI tarvitse merkata, koska niitä ei pääsääntöisesti irroteta. Merkkaamalla huolellisesti varmistat että kaikki kalusteet tulevat oikeille paikoilleen.

Teippaa muuttolaatikoihin merkinnät laatikon pitkälle sivulle. Laatikoita pinottaessa tarkista, että merkinnät jäävät näkyviin. Muista poistaa osoitetarrat heti muuton jälkeen.

Numeroi uuden toimipaikan huoneet selvästi pohjakarttaan ja teippaa se näkyville. Teippaalisäksi huoneiden mahdollinen kalustesuunnitelma pohjakartan yhteyteen. Merkitse pohjakarttaan kalusteiden paikat, jolloin muuttomiehemme kantavat ja asentavat kalusteenne suoraan omille paikoilleen. Muista, että selkeät pakkausmerkinnät nopeuttavat muuttoa eikä tavaroita tarvitse etsiä uusissa toimitiloissa.

Lataa ohjeet yritysmuuttoon

Ohjeet yritysmuuttoon PDF muodossa löydät tästä.